Kapitel 6: Tillbaka från sjukhuset

Alexis åker genast från jobbet till sjukhuset när Jouline berättar vart hon är. Han är med henne under hela förlossningen som går väldigt bra. Allt var över på 4 timmar. Några dagar senare får Jouline åka hem med den lille. Den fantastiskt söta lilla pojken fick heta Fabian.



Pappa Alexis är lite tafatt i början men faller snart in i rutinerna igen. Blöjbyten, flaskmatning, rapanden och spyor dygnet runt är ingen lätt utmaning.



Tiden går och barnen växer. Angie börjar på lågstadiet och Samantha tar studenten. Hon bestämmer sig för att gå i sin fars fotspår och jobba med musik. Men hon vill inte jobba med klassisk musik som man hade kunnat tro. Hon vill ha ett eget band och så småningom bli känd och släppa skivor om allt går väl.



Angie visar sig dock inte vara det snällaste barnet. Hon retar barnen i skolan och är elak mot Fabian så fort hon får chansen. Jouline och Alexis försöker prata med henne men de får inga vettiga svar ur henne, det verkar nästan som att hon njuter av att skada andra människor. Samantha verkar inte ha någon framgång med Angie heller, trots deras nära relation.



Trots gnabben och bråken hade syskonen det stundtals väldigt bra och umgicks tillsammans så ofta de hade tid.



Vad händer härnäst? Det får ni läsa om i nästa kapitel.

Kapitel 5: Familjelycka

Mamma Jouline trivdes som gravid. Hon hade aldrig haft en dålig graviditet och det här var inget undantag. Det riktigt lös om henne och med tindrande ögon gjorde hon frukost till sin familj.



Samantha blev överförtjust när Angie kom och ryckte henne i byxbenet en eftermiddag och sa att hon behövde viska en sak i Samanthas öra. Hon viskade: "Du är min favorit, jag älskar dig". Systrarna hade verkligen skapat starka band under de senaste månaderna och Samantha älskade det!



Magen blev inte så väldigt stor den här gången, det var nog en väldigt liten parvel som växte där inne. Jouline hade suttit och knappat lite på datorn när värkarna kom. Hon var ensam hemma med Angie och hon blev lite orolig, barnet skulle ju inte komma fören om 2 veckor! Tillslut blev hon dock tvungen att ringa en barnvakt och ta en taxi till sjukhuset.



Blir det en pojke eller flicka? Läs om det i nästa kapitel om Familjen Freij.

Kapitel 4: Bråket

Samantha började engagera sig mycket mer i Angie under månaderna som gick och de var näst intill oskiljaktiga.





Samantha hade blivit klar med en målning som definitivt låg bland hennes favoriter. Hon hade jobbat på den i många månader. En konstsamlare intresserade sig för tavlan men Samantha vägrade sälja den.



Eftersom det inte direkt klirrade i kassan krävde Jouline att Samantha skulle sälja målningen. Barnet skulle komma om några månader och de behövde verkligen pengarna. Det bröt ut ett stort bråk innan Samantha slutligen bestämde sig för att sälja tavlan.



Samantha var inte glad men vad gör man inte...

Läs mer om vad som händer Familjen Freij i nästa kapitel.

Kapitel 3: Oväntad glädje

Alexis grät om nätterna och ångrade sig verkligen. Han hoppades att Jouline skulle förlåta honom. Medan Jouline bäddade Samanthas säng en morgon gick han fram till henne, tog tag om hennes midja och vände henne om. De hade ett långt samtal, de grät och skrattade om vart annat.



De bestämde sig för att försöka lösa sina problem genom att gå i parterapi. Speciellt för barnens skull.
Några månader gick och Jouline hade fortfarande inte skaffat sig modet att berätta om graviditeten. Nu började det synas och hon planerade att berätta för Alexis när han kom hem från jobbet. Barnen visste redan och förvånande nog var de positivt inställda till nyheten.
Alexis kom hem och Jouline ropade in honom till vardagsrummet. När hon berättade lös Alexis ögon upp och han brast ut i ett oväntat glädjeutbrott!



Familjen samlades vid middagsbordet och firade den glada nyheten. Men det enda problemet var ekonomin...

Hur ska dom få det att gå runt med ännu en mun att mätta? Läs om det i nästa kapitel om Familjen Freij.

Kapitel 2: Alexis svek

Alexis fick ett samtal där han fick veta att hans mor hade avlidit. Han blev förtvivlad och tankarna for omkring. Han hade inte pratat med sin mor på flera år. Faktiskt inte sedan han rymde. Sorgen skapade förvirring och han började anklaga Jouline och sina barn för att han inte hade haft kontakt med sin mor under åren. Det var trots allt när han gifte sig med Jouline som de hade slutat prata.

Han började jobba över allt mer och en kväll på jobbet gick kvällsstäderskan förbi hans skrivbord. Hon måste vara ny, han hade aldrig sett henne förrut.
Hon var mycket vacker.

De pratade mycket på kvällarna och en romans började ta form. Hans samvete gnagde i honom men han visste ju varken ut eller in. De umgicks allt oftare när hon var ledig.



Hans dåliga samvete fortsatte att växa i honom. Han bestämde sig för att bryta med Tammy och tala om sanningen för sin fru. Tammy hade trots allt fått honom att inse att hans familj inte var ansvarig för hans dåliga kontakt med sin mor.

Han gick hem med tungt hjärta.



När han berättade om allt blev Jouline självklart arg och ledsen. De bråkade länge och väl.
Hur skulle det nu gå med barnet som växte inuti henne? Hon hade inte vågat berätta ännu.

Jouline tvingade Alexis att sova på soffan i flera dagar medan hon funderade på om hon skulle lämna honom eller inte.

Hur ska det gå? Det får ni läsa om i nästa kapitel om Familjen Freij.

Kapitel 1: Överraskningen

Saker och ting hade börjat förstöra lyckan för Jouline.

Samanthas tonårstrots blev värre ju äldre Angie blev. Hon skötte sig inte i skolan, var otrevlig mot alla i familjen och mot familjens vänner och gjorde ingenting annat än att stå hela dagarna vid sitt staffli och måla.



Alexis började bete sig underligt och otrevligt. Han var allt för ofta irriterad och pratade knappt med sin fru. Han ville inte umgås med sina barn och var mest arg och irriterad över att få ta ansvar. Ofta fick Jouline samtal sent på kvällen där han berättade att han behövde jobba över och han kom sällan hem fören Jouline nattade Angie.



Jouline funderade på parterapi, sepatation, otrohet, ja, allt som kunde hjälpa eller vara en orsak till detta beteende som Alexis hade börjat med.
När hon gick till jobbet en dag insåg hon en sak som gav henne en stor knuta i bröstet. Hennes mens var försenad hela 2 veckor. Hon fick smått panik och gick in på toaletten och grät. På lunchen sprang hon till apoteket och köpte ett graviditetstest. Efter jobbet satte hon sig utanför vid ett av borden och tog fram sin favoritbok och började läsa. Det brukade alltid göra henne glad. Panikkänslan var så stor att hon inte visste hur hon skulle lugna ner sig själv.



Jouline var gravid med deras tredje barn!!

Hur ska det här gå?
Med en frånvarande far och make och en storm till tonåring får Jouline kämpa vidare i nästa kapitel om Familjen Freij.

Bakgrundshistoria

Allt började en solig dag i augusti då Jouline och Alexis rymde tillsammans och gifte sig. De var bara ungdomar och de hade bara känt varandra i 6 månader. Kärleken mellan dessa två ungdomar var dock för stark för att kunna tyglas av deras föräldrar.

Joulines föräldrar var djupt troende katoliker och tyckte inte alls att Alexis passade som make. Alexis far var död sedan länge och hans mor var missbrukare och psykiskt sjuk. Inte ett samtal hade han fått sedan han rymde. Han funderade faktiskt på om hon ens hade märkt att han hade försvunnit. Det var tankar som gjorde fruktansvärt ont i Alexis.

Med sin fond som Joulines föräldrar hade sparat åt henne i hela hennes liv, köpte hon ett litet men mysigt hus i staden Sunset Valley där de nygifta kunde spendera sina första år.


Det visade sig att paret trivdes enormt mycket med sina grannar och samhället i den lilla staden att de bestämde sig för att stanna kvar för livet när de fick sin första dotter. Hon var en bedårande liten flicka som de döpte till Samantha. Hon var en kopia av sin far med mörkt hår, brun hy och bruna ögon.

Alexis hade en dröm och i Sunset Valley fick han chansen att förverkliga den. Han började klättra på karriärstigen och nådde snart sitt mål. Äntligen var han Storfilmskompositör. I samband med firandet av hans efterlängtade befodran föddes deras andra dotter Angie. Även hon en kopia av sin far. De hade tillräckligt med pengar för att bygga ut och de byggde ett eget rum åt Angie och ett träningsrum åt Alexis.

Då Samantha redan hunnit bli tonåring, såg hon inte tillskottet som någonting positivt.


Jouline kämpade på med sina böcker och när hon började skriva succéer som hamnade på topplistan kände hon sig otroligt stolt. Hennes ansträngningar hade lönat sig. Hon kämpade samtidigt med ett förskräckligt deltidsjobb som spa-paketsäljare men för pengarnas skull stannade hon kvar.


När deras andra dotter Angie äntligen kom till världen efter många år av försök och hennes böcker fortsatte att göra succé bland läsarna såg hon det som sin chans till framgång. Hon som alltid älskat att laga mat skyndade ner på stan för att prata med ägaren till det lilla cafét. Där fick hon börja allra lägst som diskplockare. Det var dåligt betalt men det berörde henne inte. Äntligen slapp hon sitt förra jobb! Hon jobbade hårt och hoppades på att snart få börja hjälpa sina kollegor med matlagningen.

Angie föddes och tiden flög förbi och nu började hon krypa omkring på golvet! Lyckan var stor i familjen Freijs hus.


Så här börjar sagan om familjen Freij.

RSS 2.0