Kapitel 17: Rosalies djuriska drifter

Lucian gav sig av och familjen fortsatte som vanligt. Samantha och Christina hade pratat om att flytta till ett mindre hus när Rosalie blev några år äldre, så att hon kunde ta över deras nuvarande hus. Där fanns det gott om plats för att starta en familj men lite för mycket plats för två äldre kvinnor.

Rosalie klarade sig bra i skolan och hade många vänner, men aldrig några pojkvänner.. Rosalies kinder blev däremot röda när en gammal vän till familjen kom på besök. Nämligen Ruben. Ruben var 74 år gammal och gift med Ingrid. Det stoppade inte Rosalie från att blinka med sina långa ögonfransar så fort han kom i närheten.



Rosalie visste förstås att det inte var någon idé att försöka med Ruben så hon flörtade vidare med Samanthas chef, Fredrik. Han var 64 år gammal och det syntes att han tog väl hand om sitt yttre. Fredrik var en riktig player, ryktades det. Det sades att han hade flera unga älskarinnor och att hans fru inte hade någon aning. Men Rosalie var ju bara 18 år gammal.. Skulle hon få honom på fall ändå?

Mammorna var inte alls glada över Rosalies föremål för jakt men det fanns inte mycket de kunde göra, förutom att sluta bjuda hem äldre män, men det skulle ju innebära att de blev tvungna att sluta träffa en del av deras vänner.



När Rosalie vägrade sluta flörta med deras vänner ville de sätta henne i en terapigrupp. Hon blev vansinnig och totalvägrade. Hon var ju kär i Fredrik! Då gav mammorna henne ett ultimatum. Antingen flörtade hon med andra män än deras vänner, eller så tänkte de låta Lucian få huset när de flyttade. Det satte en del tankar i Rosalies huvud och hon beslutade sig för att glömma Fredrik och vänta tills mammorna flyttade så att hon fick fria tyglar att hitta sig en riktig man.

Det gick ett par år och Rosalie hade fått jobb på polisstationen, nu var hon på väg dit hon alltid hade drömt! Samantha och Christina låg och pratade gamla minnen efter att de hade kommit hem från mäklarfirman med ett nytt hus att leva sina sista år i.



Det var dags att ta farväl av huset och Rosalie och tårarna kom och känslorna yrde. Men Rosalie tyckte bara det var skönt att få vara ifred och bo själv. Hon hade redan fått sikte på en man som kom till parken varje dag för att mata fåglarna.

Samantha och Christina höll om varandra länge framför huset innan de satte sig i flyttbilen och åkte. Inombords jublade Rosalie.



Hur ska det gå för Rosalie på egen hand? Läs om det i nästa kapitel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0