Kapitel 22: En försvunnen tvilling..

Rosalie längtade efter sällskap och någon att dela sitt föräldraskap med. Hon hade börjat träffa en man i 55 års-åldern som genast hade intresserat sig för Rosalie när hon nämnde att hon hade 3 barn. Han verkade vara väldigt förtjust i barn och ville gärna att Rosalie skulle berätta om dom. Han själv hade två söner som var utflugna.

Han hette Tom och jobbade som advokat på en ganska anspråkslös liten firma några mil utanför staden.

När barnen fick träffa Tom var de inte överförtjusta, de var ju vana vid att få ha sin mamma för sig själva. Tom försökte prata med barnen men var väl lite sliskigt trevlig, även för Rosalies smak. När lill-Samantha faktiskt erkände att hon tyckte att Tom var snäll blev hon retad av Dante och Katja.



Som tur var så var Samantha duktig på att ignorera sina syskon.

Tom och Rosalie hade träffats i nästan fyra veckor när han en dag kom till lekplatsen utanför huset där barnen och deras vänner lekte och ropade till sig Katja. Han steg ur bilen när Katja kom fram och de pratade en liten stund innan Katja satte sig i bilen och de åkte iväg. Dante var för tillfället hos en vän men Samantha såg alltihop och hon kände verkligen att någonting inte stod rätt till..



Samantha sprang in i huset och ringde sin mamma som var i affären och handlade inför middagen. Rosalie körde som en dåre på vägen hem samtidigt som hon försökte få tag i Tom.

Mobilen var avstängd och Rosalie ringde polisen som genast tog tag i ärendet.

Det visade sig att polisen hade varit med om liknande fall men aldrig fått tag i gärningsmännen. Det verkade vara en liga som gav sig på ensamstående mammor/änkor som de fått nys om innehav någon värdefull ägodel eller flera. De tog med sig ett eller flera barn (som de hade fått att lita på dom), ringde och berättade vart barnet befann sig så att polisen och mamman skulle befinna sig långt från huset och gjorde därefter inbrott och stal den värdefulla ägodelen.

Det var ingen felfri taktik, långt ifrån, och polisen var säkra på att de skulle få fast bovarna den här gången. Familjen fick order om att lämna huset med lysena på och ta in på ett hotell i väntan på samtalet. Poliserna låg i bakhåll runt huset och när samtalet kom iscensatte de mötet och inväntade tjuvarna.

Rosalie kunde verkligen inte komma på vad hon hade som de skulle vilja stjäla, fören hon mindes de tre tavlorna hon ärvde från sin mor. De måste vara värda mycket pengar.. men det hade hon inte skrivit någonting om eller ens nämnt.

Allt gick som planerat men tjuvarna gav inte upp utan en fajt..



De skyldiga fängslades och Rosalie fick återse sin dotter igen. Det hade varit några jobbiga dagar men familjen kom överens om att lägga händelsen bakom sig. Men skulle Rosalie någonsin kunna lita på en man igen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0